Αρχική: Blog: Νέα επιχείρηση: Τι πρέπει να κάνεις;
 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
Blog
ΜΟΙΡΑΣΟΥ
 
- 22 Ιαν 2021 -

Νέα επιχείρηση: Τι πρέπει να κάνεις;

Η σταθεροποίηση της οικονομίας σε συνδυασμό με ένα γενικότερο θετικό κλίμα που δημιουργείται γενικά, μπορούν να είναι αυτή την εποχή ο σύμμαχός σου. Ωστόσο, σε κάθε νέα επιχείρηση είναι πιθανό να προκύψουν απρόοπτα. Το θέμα είναι να μπορείς να αμβλύνεις τις συνέπειες.

Είτε θέλεις να ξεκινήσεις μια νέα δουλειά, είτε πρόκειται να ανοίξεις ένα κατάστημα είτε ένα γραφείο είτε οτιδήποτε άλλο, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να μελετήσεις λεπτομερώς κάποια πράγματα.

Κάνε business plan

Μελέτησε προσεκτικά τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά στην οποία θέλεις να απευθυνθεί η επιχείρησή σου. Κάνε μία ενδελεχή έρευνα για την προσφορά και τη ζήτηση στον τομέα που σε ενδιαφέρει, την κατάσταση της αγοράς, τις χωροταξικές επιλογές που έχεις, τους συνεργάτες που θα επιλέξεις. Επιπλέον, δώσε ιδιαίτερη σημασία στην κατάρτιση του budget από το οποίο δεν θέλεις να ξεφύγεις, κι αν έχεις τη δυνατότητα ζήτησε τη συμβολή των ειδικών συμβούλων για τις επιχειρήσεις.

Θωράκισε την επιχείρησή σου

Επειδή υπάρχουν δυσκολίες που ίσως δεν γνωρίζεις από την αρχή πως να ξεπεράσεις και οι οποίες μπορούν να κοστίσουν στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σου, καλό είναι να έχεις λάβει τα μέτρα σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις επιλέξει από την αρχή λειτουργίας της εταιρείας σου ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα σε περίπτωση απώλειας κερδών της επιχείρησής σου

Ένα τέτοιο πρόγραμμα σου εξασφαλίζει αποζημίωση σε περίπτωση που η εταιρεία σου δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω ζημιάς στις εγκαταστάσεις της, ή εξαιτίας της αδυναμίας σου να την λειτουργήσεις, λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

Η αποζημίωση που θα λαμβάνεις μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα έτος από το συμβάν, ενώ σε καλύπτει και σε μια σειρά κινδύνων για την επιχείρηση, όπως κλοπή, φωτιά, καιρικά φαινόμενα, πολιτικές ταραχές, κακόβουλες βλάβες, ενώ πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι οι διαδικασίες είναι σύντομες, οπότε και η εξυπηρέτηση είναι άμεση, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις πολύ καιρό μέχρι να πάρεις τα χρήματα που δικαιούσαι.

Με ένα πολύ χαμηλό κόστος λοιπόν, σε ετήσια βάση, μπορείς να θωρακίσεις τη νέα σου επιχείρηση και κατ’ επέκταση εσένα τον ίδιο, μειώνοντας τις οικονομικές απώλειες σε περίπτωση που βρεθείς αντιμέτωπος με μια απρόβλεπτη κατάσταση. Η εξέλιξη μιας εταιρείας είναι μια συναρπαστική διαδρομή, αλλά μπορεί να κρύβει και εκπλήξεις, γι’ αυτό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο από την πρώτη κιόλας στιγμή.

 

Πηγή: www.eurolife.gr/Blog